сряда, 21 август 2013 г.

ТЕНДЕНЦИИ ЕСЕН/ЗИМА 2013

   Модните тенденции напомнят машина на времето. Винаги ни връщат назад в миналото, където разравяме най-емблематичните за периода кройки и нововъведения и след това изпращайки ни отново в настоящето ни вдъхновяват да ги включим в личния си стайлинг, като допълним отминалия шик с нещо съвременно или иновативно. Въпреки, че много от формите и елементите на облеклото вече са третирани многократно, никога дизайнерският дух няма да бъде изчерпан. Идеи се раждат постоянно, забавляват ни, удивляват ни, често вдъхновяват и разбира се някои ни шокират. 
   Тенденциите за настъпващия есенно-зимен сезон на 2013г. съдържат в себе си всички тези качества. Разбира се, както и бихме могли да предположим, новостите в облеклото не са драстични и влиянието на изминаващият пролетно-летен сезон, както и въведените стилове от 2012г. са повлияли в голяма степен и предстоящите модни въведения.
  Основните стилови групи са представени, както следва:
                 
                                           
   ДРЕХИТЕ ЗА СЪН като ДНЕВЕН OUTFIT

   Правейки голяма крачка от мъжкото и андрогенното към крайно женственото, граничещо с фатално и мистично - стайлинг наложен още от предходната година, сега през втората част на 2013 отново тази тенденция се запазва.Продължаваме да обличаме сатенени "пижами", дълги или до коляното сатенени комбенизони, украсени с дантели и щампирани с флорални елементи, но за да уточним намерението си, че търсим оригиналния ефект, а не просто сме забравили да се преоблечем, тези неформални елементи на облеклото се комбинират с пуловери, палта, дълги плетени жилетки и дънки.















ИЗЧИСТЕНО С ДИПЛИ - връхно облекло/outerwear/

   Класически outerwear - като красиво и стилно палто от вълна. Разбира се, това е и представата на всеки за връхна дреха за зимата. За да бъде изпълнено изискването за актуалност и нов стайлинг, се налага допълване на класическият силует с нещо ново и неприлагано до момента или балансиране на актуалното със старата идея, чрез включване на иновативни елементи, като добавяне на дипли и геометрични детайли.Огромни яки, фигури напомнящи оригами, едри форми и аксесоари - и вече отклоняването от класическият стил е факт.  













PUNK STYLE

   Не става въпрос за откровенния пънк стил, който си представяме от пънк движението при неговото възникване, а пънк мода като висша форма на стайлинг - изгладена като форми, но съпътствана от основните елементи и аксесоари, които правят стила разпознаваем. 
Колекцията есен/зима 2013/2012 на Versace, представена по най-изящен начин от Kate Moss и Sasika de Brauw е абсолютно изражение на punk стила за новия сезон.






А сега и една малка част от представянето на колекцията на Fashion Week in Milan:
                            
   Versace's VunkThe new punk














Няма коментари:

Публикуване на коментар